Omvormers

De opgewekte gelijkstroom wordt door een omvormer omgezet in bruikbare wisselstroom. Stroom wat wij weer kunnen gebruiken in ons dagelijkse leven. Het is ook mogelijk om via de omvormer wisselstroom uit te leveren met de energieleverancier, door terug te leveren aan het elektriciteitsnet op het moment dat u meer opbrengsten hebt van de panelen als dat u zelf verbruikt.

Een omvormer is een belangrijke schakel in het proces, het is daarom dan ook van belang dat er een passende omvormer wordt gekozen bij uw PV-systeem. Binnen de verschillende soorten omvormers zit nog veel verschil. De ene omvormer monitort iedere paneel afzonderlijk, terwijl een ander type het volledige systeem monitort. Uiteraard gaan wij met u kijken naar een passende omvormer bij uw PV-systeem en situatie.

Wij werken met een drietal merken, dit zijn Goodwe, Solar Edge en SMA.

Solar Edge

SolarEdge_logo

Solar Edge is een internationaal A-merk en marktleider op het gebied van omvormers. Solar Edge omvormers zijn uitermate geschikt voor daken waar wisselend licht en schaduw op valt. De omvormers zijn goed te gebruiken met power optimizers waarbij de panelen individueel geoptimaliseerd worden en elke paneel het hoogste rendement behaald. Zo wordt de opbrengst van het PV-systeem volledig gemaximaliseerd.

Voordeel van Solar Edge in combinatie met de power optimizers is vooral te behalen bij daken die niet 100% in het licht zitten, waarbij bijvoorbeeld bomen, schoorstenen of andere belemmeringen de opbrengst in de weg kunnen zitten. Andere bijkomende voordelen is dat dit systeem zorgt voor langere opbrengst per dag en elke paneel afzonderlijk te monitoren is op rendement.

Ook is het mogelijk om met Solar Edge panelen op verschillende delen van het dak te plaatsen, deze zijn niet verplicht aan elkaar te leggen, maar kunnen zich op meerdere delen van het dak bevinden.

Dankzij de app ‘mySolarEdge’ kun je realtime informatie inzien van de zonnepanelen, hierdoor kunnen eventuele storingen ook op afstand worden ingezien, hierdoor kan een monteur op afstand desgewenst meekijken.

Goodwe

Goodwe is onderdeel van een van de grootste fabrikanten van elektronica in China. De omvormers van Goodwe komen uit de test als hoogst efficiënt. Het bedrijf richt zich op onderzoek en productie van omvormers en deze worden voornamelijk gebruikt bij woningen, commerciële systemen en energieopslag systemen.


De systemen van Goodwe zijn licht qua gewicht, zijn betrouwbaar en uitgebreid getest. Ook zijn de systemen via internet te monitoren, om zo op afstand te kunnen bewaken.

logo-GOODWE-uai-516×142

SMA

Logo_SMA-uai-258×169

De omvormers van SMA worden vooral gebruikt bij grotere projecten en minder vaak ingezet bij particuliere projecten. Vooral de aansturing van grotere capaciteiten panelen is waardevol in combinatie met een omvormer van SMA.


Het bedrijf produceert al jaren omvormers en heeft daardoor al diverse ontwikkelingen meegemaakt en is een grote speler op de Europese markt. SMA biedt daarbij uitstekende service en garantie.


De omvormers van SMA hebben een koppeling met het internet waarmee de opbrengst kan worden ingezien via telefoon, tablet en computer.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.