Zonnepanelen

Alle panelen die door Becker Installatietechniek worden gebruikt behoren tot de beste in de markt. Er wordt gewerkt met de beste producten door goed geschoold personeel. De zonnepanelen worden door Becker Installatietechniek gemonteerd en aangesloten op een aparte eindgroep in de meterkast. In elk jaargetijde kunnen zonnepanelen gebruikt worden, aangezien deze op daglicht werken. Ook zonder zon is er dus voordeel te behalen van de zonnepanelen.

Gemiddeld leveren zonnepanelen jaarlijks 80 kWh elektriciteit per m2 per jaar op. Bij drie zonnepanelen scheelt dit een gemiddeld gezin al snel 700-800 kWh per jaar. Door het plaatsen van een zonnepaneelsysteem, ook wel PV-systeem genoemd waarbij meerdere panelen naast elkaar worden geplaatst, kan de opbrengst van de panelen echt bijdragen aan lagere energiekosten.

De zonnepanelen worden door ons geplaatst in een speciale constructie welke op of in het dak wordt gemonteerd. Anderzijds is het ook mogelijk om zonnepanelen op een vlakke ondergrond te plaatsen, middels een metalen frame.


De voordelen die u heeft van een PV-systeem zijn heel divers:

 • Besparen op uw energierekening
 • Investeren in de toekomst
 • Bijdragen aan een duurzamere wereld
 • Eenvoudig te installeren, neemt slecht beperkte ruimte in
 • Energie uit onuitputbare bron
 • Minder afhankelijk van energiebedrijven
 • Werkt op daglicht, ook als de zon niet volop schijnt
 • Meerwaarde voor uw woning
 • Weinig onderhoud
 • Langdurig rendement


De werking van zonnepanelen is in een viertal stappen uit te leggen:

 1. In de eerste fase wordt door een zonnepaneel zonlicht omgezet in elektrische energie. De zonnecellen in de zonnepanelen zijn gemaakt van silicium, een materiaal die de bijzondere eigenschap bezit om zonlicht te kunnen omzetten in elektrische energie.
 2. De tweede fase is de fase waarin de omvormer de gelijkspanning omzet in wisselspanning (230 V). De omvormer wordt dichtbij de zonnepanelen geplaatst en deze wordt aangesloten op uw elektrische installatie. De omvormer dient nauwkeurig te worden afgesteld op het verwachte vermogen van uw installatie, zodat het rendement optimaal wordt benut.
 3. De opgewekte elektriciteit kan direct worden toegepast bij gebruik in uw woning. Dit is de derde fase, waarbij de opgewekte elektriciteit wordt toegevoegd aan het elektriciteitsnetwerk van uw woning. Alle apparatuur kan daar dan direct gebruik van maken.
 4. In de laatste fase kan teveel opgewekte stroom worden terug geleverd aan het openbare elektriciteitsnet. De zonnepanelen kunnen zo extra rendement opleveren.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.